ADIYAMAN / BESNİ - Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ATASÖZLERİ VE DEYİMLERİ RESİMLEME SERGİSİ

Deyimler, kalıplaşmış sözlerdir. Herhangi bir anlam ifade eden, ancak gerçek anlamından farklı olarak kullanılan sözcük veya sözcük gruplarıdır. Deyimler, günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin okunması, Türkçenin zenginliğini ve güzelliğini anlamamıza yardımcı olur. Deyimler, Türkçenin kalıplaşmış sözlerini temsil eder. Deyimleri doğru okumak, Türkçeyi doğru kullanmamızı sağlar. Atasözleri, geçmişten günümüze aktarılmış, öğüt veren, yol gösteren sözlerdir. Atasözleri, genellikle mecaz anlamlı sözlerdir. Atasözlerinin anlamları, atasözünün içinde bulunduğu cümle veya metni okuyarak anlaşılabilir. Atasözleri, günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılır. Atasözlerini doğru okumak, atasözünün anlamını anlamamıza yardımcı olur. Atasözlerinin anlamını bilmek, atasözünün içerdiği öğüdü anlamamıza yardımcı olur. Atasözü ve deyim okumalarının yanı sıra bunların resimlenmesi de anlamlarını anlayıp  zihinde kalıcı olmasına katkı sağlar. Bunun için resimleme etkinliği yapılabilir. Bu  etkinlik, öğrencilere belirli bir atasözü veya deyimi anlamalarını, yaratıcılıklarını kullanarak resimlemelerini ve bu yolla dilbilgisi konseptlerini pekiştirmelerini sağlar. Atasözü ve deyimleri resimleme etkinliği , öğrencilere görsel öğrenme ve anlamlandırma becerilerini geliştirme fırsatı tanır. Etkinlik sonrası resim sergisi yapılır.

15-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-2024

Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 14:22 - Görüntülenme: 53