ADIYAMAN / BESNİ - Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Safahat Sözlüğünden Üç Kelime ile Anlamlı Bir Cümle Yazmak

Safahat sözlüğünden üç kelime ile anlamlı bir cümle ve afiş yarışması, Türkiye’de lise öğrencilerine yönelik düzenlenen bir yarışmadır. Yarışma, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserindeki zengin kelime dağarcığını ve anlam derinliğini öğrencilerin fark etmelerine ve bu kelimeleri kullanarak anlamlı cümleler ve afişler oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Yarışmanın amacı, öğrencilerin Türkçe dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve anlamalarını sağlamaktır. Bu nedenle, yarışmaya katılan cümle ve afişlerin anlamlı ve etkileyici olması önemlidir. Öğrenciler, cümle ve afişlerinde Safahat Sözlüğü’nde yer alan kelimelerin anlamlarını dikkate almalıdır. Ayrıca cümlelerin ve afişlerin konuyla uyumlu olması da önemlidir.

26-03-2024

Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 11:39 - Görüntülenme: 41